Ik ben Petra de Laat.

Ik werk sinds 2008 als behandelaar en ben sinds 2013 BIG-geregistreerd GZ-Psycholoog. Ik geef EMDR-behandelingen en heb de basis- en vervolgopleiding schematherapie gedaan. Daarnaast ben ik bekend met kortdurende oplossingsgerichte therapie, mindfulness en cognitieve gedragstherapie.

Naast mijn werk als GZ-Psycholoog werk ik ook 3 dagen per week als Procesregisseur MDA++ voor Veilig Thuis. Hier hou ik mij bezig met de meest complexe casussen op het snijvlak van het justitiële- sociale- en zorgdomein.

Ik ben resultaatgericht en stem mijn gesprekken af op wie er voor mij zit. Ik vind het belangrijk om oog de hebben voor het moment waarop- en de context waarin klachten ontstaan zijn. Crisis is kans, daar ben ik van overtuigd. Ik zie het als een uitdaging om iemand te coachen om deze kans optimaal te benutten.

Persoonlijk

Ik ben getrouwd en moeder van twee prachtige dochters. In mijn vrije tijd hou ik van (beach)volleybal, lekker uit eten gaan, ontspannende vakanties, sportieve activiteiten zoals zwemmen, schaatsen, wandelen, skiën, fietsen. Ook op de bank een boek lezen of series binchwatchen maken dat ik op een later tijdstip weer vol energie aan het werk kan.

Mijn vrienden omschrijven mij als betrokken, direct en positief kritisch. In mijn werk vertaalt dit zich denk ik het meest in to the point zijn, doorvragen en soms ook confronteren.

Het leven heeft mij, zoals zovelen, niet altijd gebracht wat ik had gehoopt. Ik neem mijn levenslessen mee in mijn werk en probeer ze indien relevant ook voor mijn cliënten van pas te laten komen.

Voor mijn kwaliteitsstatuut klikt u hier.