Annelies van Lier

GZ-psycholoog

BIG nr 99061145125

Annelies is afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht in de richtingen Klinische Psychologie & Gezondheid, en Neuropsychologie. Sinds 2003 is ze geregistreerd GZ-psycholoog.

Annelies heeft, door het voornamelijk werkzaam te zijn geweest in ziekenhuizen en revalidatiecentra, een brede ervaring opgedaan in de algemene gezondheidszorg en is gewend korte lijnen te hebben met andere specialismen. Ze heeft een bijzondere interesse voor en affiniteit met complexe problematiek op het snijvlak van de neurologie en de psychiatrie. Deze kennis en vaardigheden wil ze thans inzetten binnen de basis-GGZ, onder meer om een brug te slaan tussen verschillende stadia van benodigde/gewenste zorg…Bij haar kunnen mensen terecht met klachten van allerlei aard alsook met zingevingsvraagstukken.

Aan het leveren van kwaliteit van zorg hecht ze veel waarde. In het verlengde hiervan heeft ze een behandelstijl ontwikkeld die zo optimaal mogelijk aansluit bij de persoon die bij haar in de kamer zit. Ze combineert aldoende elementen uit de Cognitieve Gedragstherapie, Kortdurende Psychodynamische Therapie, Schematherapie en Acceptance Commitment Therapy; tevens geeft ze op indicatie EMDR en Mindfulness. Haar werkwijze laat zich, kortgezegd, omschrijven als een evenwicht tussen empathie en ‘doorpakken’. Hierbij vindt ze het belangrijk dat iemand zich daadwerkelijk gehoord voelt en vrij en veilig.

Annelies houdt van het vak in volle breedte en vindt het inspirerend anderen hiervoor eveneens te enthousiasmeren. Derhalve combineert ze patiëntenzorg met het geven en ontwikkelen van onderwijs en het leveren van een bijdrage aan zorginnovatie.

Voor mijn kwaliteitsstatuut klikt u hier.