Ik ben in Parijs geboren en opgegroeid. Dat merken mensen nog aan een licht accent in mijn Nederlands. Ik heb mijn studie psychologie in Israël voltooid en woon sinds 1985 in Nederland.

Ik ben sinds 1998 zelfstandig gevestigd als psycholoog. Ik werk graag in een  kleinschalige, laagdrempelige praktijk, samen met huisartsen en andere eerstelijns hulpverleners. Daarom heb ik gekozen mij te specialiseren als eerstelijns psycholoog.

Als mensen bij mij komen zijn ze vaak in verwarring over wat ze voelen en denken, ze draaien in kringetjes en kunnen zich erg machteloos voelen.
Wat kan ik ze dan bieden?

Ik bied ze allereerst geruststelling en hoop dat er, ook voor hen, een oplossing is voor hun problemen.

Samen ontdekken wij de lijn in hun verhaal. Vaak komen er vaste patronen aan het licht die bepalen hoe iemand reageert op gebeurtenissen en naar andere mensen toe, patronen die zich steeds herhalen en waar iemand in vastloopt. Ik help dan een actieve houding aan te nemen en geleidelijk veranderingen in gang te zetten. Het begint vaak met anders over dingen gaan denken, dingen anders gaan doen,  en dan merken dat je je ook anders gaat voelen. Zo krijgen mensen weer grip op zaken en voelen zich (weer) “baas in eigen leven”.

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in de Affect Fobie Therapie, een combinatie van psychodynamische georiënteerde en cognitief gedragstherapeutische vormen van therapie. AFT is in vele gevallen zeer geschikt voor de behandeling van angst, depressie en lichamelijke spanningsklachten.

Kwaliteitsstatuut Nadine Gorin-Frank

Visitatiecertificaat Nadine Gorin-Frank